logo
Всичко за оръжието и мунициите на едно място

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Дата и час: 21 Авг 2019, 03:09
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 455 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 31  Следваща
Автор Съобщение
Непрочетено мнение Публикувано на: 15 Май 2019, 07:20       Заглавие:  Re: Предстоящи изменения в НК
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар
Offline

Регистриран на: 27 Дек 2014, 10:46
Мнения: 1177
Аз смятам темата за приключена, и мисля, че няма нужда да се коментира вече.
Обобщено:
Геле смята, че смъртното наказание е нужно. Също и аз. Само с прочистване на стадото от мършата, бихме имали шанс. Дали пияния мангал щял да мисли за смъртната присъда, когато е извършил деянието, и дали е щял да се спре, няма значение. Важно е мангала повече да го няма, а не да го издържаме 30 год. в затвора. Той няма да се поправи.
alexdevil написа:
Чиста статистика, 90% от престъпленията се извършват защото си мислят че няма да ги хванат, от дребните кражби до убийството.

Абсолютно вярно. Само бих допълнил, че останалите 10% си мислят, че ще им лепнат нещо дребно или условно.

Poseidon написа:
Гърция! Това е! Тамошния ред ако се приложи нещата заспиват...на 150км...са ...мангал там има доволно...а не заключват къщите си...за наркотици ...за гепард на кола...присъдите са брутални! на ченгетата там им имат уважение...в съда по свидетелски показания на ченге те осъждат и чао...А от гръцки затвор русенския мангал няма да излезе жив ако влезе за такова престъпление - това е сигурно...нищо че нямат смъртна присъда...до няколко години се е простудил и е умрял...това и им пише в смъртния акт...простуда братче...посинел целия ...от студ е било...мда


То от горното произлиза всичко. Липсата на присъди или смешните присъди са причината за натрупваните през годините проблеми. Като гледам тоя с 10 лежани присъди, 40 висящи дела, стотина неразкрити кражби или други посегателства пак от него, и добавим още няколко хиляди примата като него, излиза, че 100,000 кражби са извършени от 400-500 индивида. И никой не иска да ги "изведе" от обществото.

ubboto написа:
Масово се заблуждават хората, че ако бъде приета тази нова поправка в НК, ще можем да се "защитаваме по-свободно"... което пак за мен, е доста спорно!


Може и да е спорно, но все пак е нещо, на фона на нищото сега. И може би тези, които вършат подобни деяния, ще схванат само първосигналния смисъл на нещата (че ще ги гърмят на влизане още).

Ама никой не дава отговор на въпроса защо хората ги газят или ги стрелят в гръб-защото им е писнало от беззаконие.

Нека "правистите" обяснят факта - по Конституция собствеността и личността са неприкосновени. От кого е гарантирано това? Можем ли да заведем едно дело от името на българския народ с/у държавата за неосигуряване на това право? И защо на хората им се ограничава това, при положение, че държавата не го осигурява?

Та ако имате други желания за поправки в даден закон, може да се обсъждат, и да се търси подходящо време да се предложат-все пак избори ще има и наесен :)


А ако зачестят случаите като този в Болярово, все някой ще зададе правилния въпрос-Защо се случва това.

_________________
WALTHER PPQ M2 9x19
WALTHER P22 .22 LR


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 15 Май 2019, 07:38       Заглавие:  Re: Предстоящи изменения в НК
 
Снайперист
Снайперист
Offline

Регистриран на: 12 Апр 2014, 14:13
Мнения: 304
Темата наистина е приключила, още с нейното отваряне. Няма никакъв шанс поправките да минат. Политиците искат да си вдигнат рейтинга, предизборно. Но разни еничарски организации БХК, Америка за България... вече са наострили нокти. Прах в лицето на овцете и се чудя как, Вие, се хващате на тази въдица. Какво остава за обикновеният човек на село.

Какво се предлага?:

•когато е извършено от две или повече лица
•когато е извършено от въоръжен човек или нощем
•нападението е извършено чрез противозаконно влизане в жилище
•когато е насочено срещу живота, здравето, половата неприкосновеност на отбраняващия се

Всичко това вече е коментирано от КС на РБ:

(3) Независимо от характера и опасността на защитата няма превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако:
1. - нападението е от две или повече лица; (обявена за противоконституционна от КС на РБ - ДВ, бр. 120 от 1997 г.)
2. - нападателят е въоръжен; (обявена за противоконституционна от КС на РБ - ДВ, бр. 120 от 1997 г.)
3. - нападението е извършено чрез проникване с насилие или с взлом в жилище, вилен имот или стопански обект;
(частично обявена за противоконституционна относно думите "вилен имот или стопански обект" от КС на РБ - ДВ, бр. 120 от 1997 г.)
4. - нападението е в моторно, въздухоплавателно, водно превозно средство или подвижен железопътен състав; (обявена за противоконституционна от КС на РБ - ДВ, бр. 120 от 1997 г.)


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 15 Май 2019, 09:18       Заглавие:  Re: Предстоящи изменения в НК
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Offline

Регистриран на: 02 Фев 2013, 18:07
Мнения: 1458
Позицията на евродепутата Джамбазки:


"Този коментар е и ще е политически, не правен. Защото въпросът вече не е само правен. Въпросът за разширяването на института на неизбежната отбрана е политически. Както и въпросът за либерализацията на режима за придобиване, носене и използване на оръжие за самоохрана и самоотбрана.

Защото се изисква ясна политическа воля и решимост, за да се промени законодателството така, че да отговоря на изискванията на времето и на обществените потребности. Времето, в което живеем е време на безнаказана, вихреща се, често етническа, битова престъпност. Време, в което домовите кражби, обирите на вили, мазета, тавани, кражбите на имущество масово не се разследват, не се разкриват и не се наказват. Просто не се наказват. И това е факт.

Нещо повече! Българските граждани отдавана не вярват, че дори да се обадят на телефон 112, дори да подадат сигнал, жалба или оплакване, то някой изобщо ще им обърне внимание. Колко пъти сте се обаждали на 112 и сте получили смислена и навременна помощ? Колко пъти сте пускали жалби след обири на апартаменти, мазета, тавани и прочее и кражбите са били разкрити? Хайде по-сериозно, моля.

"Статистиката", според която тези престъпления били намалявали е нескопосана подигравка с реалността и здравия ни разум. Полицейското присъствие в малките населени места продължава да липсва. Отделен е въпросът с недокомлекта и мотивацията на силите. Съдебните състави продължават да пускат закоравели социопати, рецидивисти обратно на улицата. Отдавна е известно, че българските съдилища системно присъждат немотивирано ниски присъди.

И всичко това е следствие от целенасочената политика на управлявалите БСП, ДПС и компания, които в продължение на два мандата опустошиха и малкото останало от безчинствата на комунизма. Предхождащите прехода 45 години "светло комунистическо бъдеще" в комбинацията от умишлено проваления преход и криворазбраната представа за човешки права, доведоха до беззаконието в страната.

Няма и не може да има никаква житейска и правна логика в това лице с девет присъди да е на улицата. И не на улицата, а в частен имот, въоръжено с нож. За да обира. Всеки, който защитава този престъпник, насърчава подобните му. Казва на останалите рецидивисти – "крадете си спокойно, в двора, в гаража, от вилата може и никой не може нищо да Ви направи. И да Ви хванат, ще Ви дадат още някоя я условна, я три-четири месечна присъда, после отново си крадете".

И всеки, който отрича тези позорни факти, или пада от Марс, или е заинтересован да се прави на „дръж ми шапката“. Има няколко такива групи и обществени прослойки, които яростно бранят „статуквото“ такова, каквото е, и това се видя ясно в дебатите миналата седмица.

Защитниците на статуквото на практика отрекоха частната собственост. От двора можело да се краде. Оправдаването на крадеца, който само "си берял черешки", доведе до убийството на пазач на черешов масив в Кюстендилско. Зверско убийство, извършено с колове и лопати, от озверяла тълпа индо-българи. Която "само си беряла черешки" в чужд имот. Знаете ли как "берат" чужди череши тези наши съграждани? Унищожават цялата градина. Трудът, работата, парите, хлябът на собствениците заминава. Не само едногодишната реколта, цялата градина. Тези паразити ли пазите?

И, ако за левицата това е да речем нормално, тя така или иначе смята, че всичко чуждо е ничие и може да бъде присвоено, то когато такива тези и позиции идват от политици, претендиращи да са десни, това е нелепо и позорно. Атаката срещу правото на самозащита и отбрана на живота и собствеността е атака срещу базовия принцип, на който е основано днешното ни общество, а именно принципа на частната собственост на свободния гражданин.

Частната собственост е частна и трябва да бъде неприкосновена. В това ние, патриотите от ВМРО – БНД, вярваме и ще се борим това да бъде гарантирано от закона и държавата. Апартаменти, вили, гаражи, тавани, ниви, лозя, мазета, градини СА частна собственост. И никой няма никаква работа там, ако не е собственик. Всичко останало си е чист болшевизъм. Оправдаването на кражбата и нарушаването на неприкосновеността на частната собственост от страна на "десни" политици и журналисти е гротеска и пореден пример за безпринципност и липса на последователност в защитата на ясни политически позиции.

И след като обществото ни е неспособно да изгради работеща система от правоохранителни и правораздавателни органи, то тогава трябва да бъде дадена и гарантирана възможността на всеки гражданин да се защити и отбрани от противоправни нападения и посегателства.

А що се отнася до промените в НК, то те категорично са нужни. Във формулировката на текстове на чл. 12 от НК, които уреждат нормативно "неизбежната отбрана". Сегашната редакция позволява разнопосочни тълкувания и поражда противоречива съдебна практика. Да се отричат тези факти е крайно несериозно. Нужна е промяна в начина на изчисляването на присъдите и съдебната практика, които сега позволяват на убийци, рецидивисти, изнасилвачи да се разхождат свободно по улиците.

И да! Категорично е необходима либерализация в режима на придобиване, притежаване, носене, използване на оръжие за самоотбрана и само-охрана. Сегашният режим оставя решението дали да се даде разрешение или не, на субективната оценка на началника на съответното районно полицейско отделение. А където има субективна оценка – има субективна преценка. И това поражда корупция и лични отношения. И да, става дума за оръжие за отбрана, не за нападателни оръжия. Има разлика.

Затова – няма никаква причина, ако едно лице е с чисто съдебно минало, психически здраво и физически подготвено, да не може да придобие оръжие за самоотбрана. Аргументът, че "хората щели да се изтрепят" е лаишки, не почива на никаква логика и не е верен. Защото който иска да се "изтрепва", и сега намира начини – престъпниците и сега са въоръжени. Винаги са. Жертвата на престъпното посегателство е беззащитна. Статистиката е безпощадна – в държавите, където оръжието за самоотбрана е разрешено, броят на въоръжените нападения и обири е по-малък от този, който е регистриран в държавите със силни рестрикции", заключава евродепутатът Ангел Джамбазки.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2018/03/ ... hko.370359

_________________
Ръце без меч – ръце са за верига...
Иван Вазов, 16.10.1919


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 15 Май 2019, 09:55       Заглавие:  Re: Предстоящи изменения в НК
 
Ветеран
Ветеран
Аватар
Offline

Регистриран на: 16 Дек 2018, 11:19
Мнения: 551
Местоположение: София
Позицията на Джамбазки напълно съвпада с моята. :tu: Изложил е реалното положение сбито и много правилно..

Въобще считам, че политическата партия която успее да прокара тези промени в НК, ще управлява после дълги години страната. Ако ГЕРБ са "меки пишки" и не могат да се справят с такъв малък проблем, то да идват на власт Патриотите. :armed:


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 15 Май 2019, 10:00       Заглавие:  Re: Предстоящи изменения в НК
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Offline

Регистриран на: 30 Авг 2016, 13:23
Мнения: 1442
По отношение на маргиналните изпускате нещо много важно а то е.

Че българския законотворец и правоналагащи органи с одобрението на ЕС и партньори са създали ПОМИНЪК на маргиналните, наречен не съществени и дребни кражби. Другия поминък са социалните помощи.

Премахни хранителната среда и паразита сам ще се разкара нито е против правилата на ЕС нито е брутално. Никакви социални помощи! За дребна кражба след 3-тата трудови лагери, че затворите са скъпи. А пък там през зимата може да се простудят колкото си искат.

_________________
Приятел с пари и с чужд пищов стреля много.
moderna - 16/04/2019.


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 15 Май 2019, 11:34       Заглавие:  Re: Предстоящи изменения в НК
 
Картечар
Картечар
Offline

Регистриран на: 17 Фев 2019, 05:28
Мнения: 128
sk67 написа:
Позицията на евродепутата Джамбазки:


"Този коментар е и ще е политически, не правен. Защото въпросът вече не е само правен. Въпросът за разширяването на института на неизбежната отбрана е политически. Както и въпросът за либерализацията на режима за придобиване, носене и използване на оръжие за самоохрана и самоотбрана.

Защото се изисква ясна политическа воля и решимост, за да се промени законодателството така, че да отговоря на изискванията на времето и на обществените потребности. Времето, в което живеем е време на безнаказана, вихреща се, често етническа, битова престъпност. Време, в което домовите кражби, обирите на вили, мазета, тавани, кражбите на имущество масово не се разследват, не се разкриват и не се наказват. Просто не се наказват. И това е факт.

Нещо повече! Българските граждани отдавана не вярват, че дори да се обадят на телефон 112, дори да подадат сигнал, жалба или оплакване, то някой изобщо ще им обърне внимание. Колко пъти сте се обаждали на 112 и сте получили смислена и навременна помощ? Колко пъти сте пускали жалби след обири на апартаменти, мазета, тавани и прочее и кражбите са били разкрити? Хайде по-сериозно, моля.

"Статистиката", според която тези престъпления били намалявали е нескопосана подигравка с реалността и здравия ни разум. Полицейското присъствие в малките населени места продължава да липсва. Отделен е въпросът с недокомлекта и мотивацията на силите. Съдебните състави продължават да пускат закоравели социопати, рецидивисти обратно на улицата. Отдавна е известно, че българските съдилища системно присъждат немотивирано ниски присъди.

И всичко това е следствие от целенасочената политика на управлявалите БСП, ДПС и компания, които в продължение на два мандата опустошиха и малкото останало от безчинствата на комунизма. Предхождащите прехода 45 години "светло комунистическо бъдеще" в комбинацията от умишлено проваления преход и криворазбраната представа за човешки права, доведоха до беззаконието в страната.

Няма и не може да има никаква житейска и правна логика в това лице с девет присъди да е на улицата. И не на улицата, а в частен имот, въоръжено с нож. За да обира. Всеки, който защитава този престъпник, насърчава подобните му. Казва на останалите рецидивисти – "крадете си спокойно, в двора, в гаража, от вилата може и никой не може нищо да Ви направи. И да Ви хванат, ще Ви дадат още някоя я условна, я три-четири месечна присъда, после отново си крадете".

И всеки, който отрича тези позорни факти, или пада от Марс, или е заинтересован да се прави на „дръж ми шапката“. Има няколко такива групи и обществени прослойки, които яростно бранят „статуквото“ такова, каквото е, и това се видя ясно в дебатите миналата седмица.

Защитниците на статуквото на практика отрекоха частната собственост. От двора можело да се краде. Оправдаването на крадеца, който само "си берял черешки", доведе до убийството на пазач на черешов масив в Кюстендилско. Зверско убийство, извършено с колове и лопати, от озверяла тълпа индо-българи. Която "само си беряла черешки" в чужд имот. Знаете ли как "берат" чужди череши тези наши съграждани? Унищожават цялата градина. Трудът, работата, парите, хлябът на собствениците заминава. Не само едногодишната реколта, цялата градина. Тези паразити ли пазите?

И, ако за левицата това е да речем нормално, тя така или иначе смята, че всичко чуждо е ничие и може да бъде присвоено, то когато такива тези и позиции идват от политици, претендиращи да са десни, това е нелепо и позорно. Атаката срещу правото на самозащита и отбрана на живота и собствеността е атака срещу базовия принцип, на който е основано днешното ни общество, а именно принципа на частната собственост на свободния гражданин.

Частната собственост е частна и трябва да бъде неприкосновена. В това ние, патриотите от ВМРО – БНД, вярваме и ще се борим това да бъде гарантирано от закона и държавата. Апартаменти, вили, гаражи, тавани, ниви, лозя, мазета, градини СА частна собственост. И никой няма никаква работа там, ако не е собственик. Всичко останало си е чист болшевизъм. Оправдаването на кражбата и нарушаването на неприкосновеността на частната собственост от страна на "десни" политици и журналисти е гротеска и пореден пример за безпринципност и липса на последователност в защитата на ясни политически позиции.

И след като обществото ни е неспособно да изгради работеща система от правоохранителни и правораздавателни органи, то тогава трябва да бъде дадена и гарантирана възможността на всеки гражданин да се защити и отбрани от противоправни нападения и посегателства.

А що се отнася до промените в НК, то те категорично са нужни. Във формулировката на текстове на чл. 12 от НК, които уреждат нормативно "неизбежната отбрана". Сегашната редакция позволява разнопосочни тълкувания и поражда противоречива съдебна практика. Да се отричат тези факти е крайно несериозно. Нужна е промяна в начина на изчисляването на присъдите и съдебната практика, които сега позволяват на убийци, рецидивисти, изнасилвачи да се разхождат свободно по улиците.

И да! Категорично е необходима либерализация в режима на придобиване, притежаване, носене, използване на оръжие за самоотбрана и само-охрана. Сегашният режим оставя решението дали да се даде разрешение или не, на субективната оценка на началника на съответното районно полицейско отделение. А където има субективна оценка – има субективна преценка. И това поражда корупция и лични отношения. И да, става дума за оръжие за отбрана, не за нападателни оръжия. Има разлика.

Затова – няма никаква причина, ако едно лице е с чисто съдебно минало, психически здраво и физически подготвено, да не може да придобие оръжие за самоотбрана. Аргументът, че "хората щели да се изтрепят" е лаишки, не почива на никаква логика и не е верен. Защото който иска да се "изтрепва", и сега намира начини – престъпниците и сега са въоръжени. Винаги са. Жертвата на престъпното посегателство е беззащитна. Статистиката е безпощадна – в държавите, където оръжието за самоотбрана е разрешено, броят на въоръжените нападения и обири е по-малък от този, който е регистриран в държавите със силни рестрикции", заключава евродепутатът Ангел Джамбазки.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2018/03/ ... hko.370359


+7 000 000 :tu:

Джамбазки Премиер!


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 15 Май 2019, 11:44       Заглавие:  Re: Предстоящи изменения в НК
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Offline

Регистриран на: 13 Окт 2006, 20:20
Мнения: 10774
Цитат:
Частната собственост е частна и трябва да бъде неприкосновена. В това ние, патриотите от ВМРО – БНД, вярваме и ще се борим това да бъде гарантирано от закона и държавата. Апартаменти, вили, гаражи, тавани, ниви, лозя, мазета, градини СА частна собственост. И никой няма никаква работа там, ако не е собственик.

Сякаш досега неприкосновеността на частната собственост не е гарантирана от Конституцията и законите на РБ... все едно в момента всеки ИМА ПРАВО да ти влезе в частната собственост без разрешение. Не ми се продължава, че ме заболя главата! Жалко, много жалко... че подобни думи се изричат от юрист, без значение с каква цел. И много, много тъжно... че толкова много народ им се вързват.

_________________
Другарят Т. https://www.facebook.com/ztctraining/


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 15 Май 2019, 16:06       Заглавие:  Re: Предстоящи изменения в НК
 
Картечар
Картечар
Offline

Регистриран на: 17 Фев 2019, 05:28
Мнения: 128
Тъжно е че има хора, които са вечните песимисти. И които си мислят, че са по-умни от другите.

Частната собственост НЕ Е АДЕКВАТНО ЗАЩИТЕНА от закона, защото всеки долен боклук може да ти я отнеме. И после да получи само условна присъда. Примерите са безброй. А причините са ясни. Корупция и некадърност.


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 15 Май 2019, 16:45       Заглавие:  Re: Предстоящи изменения в НК
 
Снайперист
Снайперист
Offline

Регистриран на: 06 Ное 2006, 10:15
Мнения: 308
Тука тръбите за неприкосновеност на частната собственост, а като някой реши да строи на собствен парцел у София или на морето надигате вой до небесата...
П.С. По - добре да сме мангалска отколкото полицейска държава !!!


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 15 Май 2019, 18:16       Заглавие:  Re: Предстоящи изменения в НК
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар
Offline

Регистриран на: 27 Дек 2014, 10:46
Мнения: 1177
sk67 написа:
А що се отнася до промените в НК, то те категорично са нужни. Във формулировката на текстове на чл. 12 от НК, които уреждат нормативно "неизбежната отбрана". Сегашната редакция позволява разнопосочни тълкувания и поражда противоречива съдебна практика. Да се отричат тези факти е крайно несериозно. Нужна е промяна в начина на изчисляването на присъдите и съдебната практика, които сега позволяват на убийци, рецидивисти, изнасилвачи да се разхождат свободно по улиците.


Почти моите думи-тълкувания и противоречива съдебна практика.

kiril_bulgaria написа:
Темата наистина е приключила, още с нейното отваряне. Няма никакъв шанс поправките да минат. Политиците искат да си вдигнат рейтинга, предизборно. Но разни еничарски организации БХК, Америка за България... вече са наострили нокти. Прах в лицето на овцете и се чудя как, Вие, се хващате на тази въдица. Какво остава за обикновеният човек на село.


Кириле, с разсъждения като твоите, утре властта изобщо могат да решат да изземат всичкото ОО у гражданите. И ти ще кажеш, че всичко е приключило.

ubboto написа:
Сякаш досега неприкосновеността на частната собственост не е гарантирана от Конституцията и законите на РБ...


Гарантирана, ама на книга. Племето граби, краде, и резултата е неизвестен извършител, или заграбеното е под мин. заплата, или бай Пешо е арестуван дето е играл една лопата на берача на желязо.

dobri написа:
Тука тръбите за неприкосновеност на частната собственост, а като някой реши да строи на собствен парцел у София или на морето надигате вой до небесата...


Бъркаш понятията. Частната собственост попада в т. нар. регулационен план. Ако твоят имот не попада в такъв, или е в защитена местност не можеш да строиш. Така е навсякъде по света. Отделна тема е как е придобит този имот, как от гора става нива, после се урбанизира и т.н., или от общинска ливада у Софето става апетитен парцел за строеж.

_________________
WALTHER PPQ M2 9x19
WALTHER P22 .22 LR


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 15 Май 2019, 23:30       Заглавие:  Re: Предстоящи изменения в НК
 
Ветеран
Ветеран
Аватар
Offline

Регистриран на: 16 Дек 2018, 11:19
Мнения: 551
Местоположение: София
slaf4u написа:
https://www.facebook.com/www.fakti.bg/videos/1039402916449243/

Това дали го видяхте. Човека говори тихо и спокойно. Хареса ми, макар и в някои моменти да залиташе .

Това е за тука. Разбира се, че човека е прав. Само да го поправя, че точно такива промени в НК действат в Италия не от миналият месец, а от една година. :-) И нищо особено не се е случило за този период.

...
А всичко в Италия е започнало, когато страната се наводнила с бежанци от Африка и Близкият Изток (в Рим има и много нашенски цигани - лично ги видях да просят по улиците, но това е друго). Та бежанците започнали масово да крадат медните улуци и водосточни тръби от къщите и да ги носят на вторични суровини. Работата е там, че в Италия недвижимите имоти са много скъпи и обикновено средностатистическият човек изплаща цял живот една къща, а понякога остава и да плащат децата. Та покрив без улуци.. сещате се какво се случва. :-) И най-смешното е, че вносител на промените е техният министър на вътрешните работи! Т.е. главният полицай на страната инициира либерални поправки за използването на ОО от гражданите.)) Правилно, защо не?

p.s. Ето и кликъбъл линка на интервюто от Фейсбук, че горе не се отваря: https://www.facebook.com/www.fakti.bg/v ... 916449243/


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 16 Май 2019, 08:32       Заглавие:  Re: Предстоящи изменения в НК
 
Снайперист
Снайперист
Аватар
Offline

Регистриран на: 25 Фев 2015, 13:38
Мнения: 219
dobri написа:
По - добре да сме мангалска отколкото полицейска държава !!!

А защо трябва да е мангалска или полицейска?

_________________
Антон Шукеров СК "Арес" Пловдив


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 16 Май 2019, 10:48       Заглавие:  Re: Предстоящи изменения в НК
 
Ветеран
Ветеран
Аватар
Offline

Регистриран на: 16 Дек 2018, 11:19
Мнения: 551
Местоположение: София
Poseidon написа:
Въпрос на време е Това да се промени брутално! ПАК КАЗВАМ от нас зависи... на ИЗБОРИ
А и магистратите ще играят по свирката на Народа или ще има гърбене...
Констуциоинния съд дори ...няма къде да ходи...

ИЗБОРИ - Промяна на Конституцията от ВНС и КС ще обмисля нещата по НОВА Конституция...демокрасито е това...нали?

Така е, само че време повече нямаме - 30 години са достатъчен времеви период (почти две поколения), за да се види кое как работи и дали въобще работи в едно общество.

Аз съм лаик по правото, но не считам че точно за тези изменения в НК е нужно свикване на Велико народно събрание и промяна на конституцията. Тц, достатъчно е да се проведат правилните "неофициални консултации" с родните ни висши магистрати и нещата ще бъдат ОК (има ли политическа воля у ББ - ще свърши тази работа, разполага с достатъчно власт). Ако ли не - чистка и замяна с млади хора, както вече писах по-назад. И двата варианта са по-лесни и евтини от промяна на конституцията. :-)

Абе като прочетох мотивите на Гл. прокурор и другите, направо паднах от стола! Такова гавно отдавна не бях виждал, при това официално изказано от висши магистрати. Да се позовават на някакъв пършив закон от 1967-ма година!?? :stres: Това е подигравка с всички нас.. тогава страната беше в съвсем друг строй и съвсем друга реалност. Тия хора живеят в някакъв техен си свят, е ако не искат да се осъзнаят и да влязат в 21-ви век - на пенсия и чао. Спирам, че стана дълго..

sk67 написа:
Добре е да се прочетат и становищата по този законопроект

На Върховния касационен съд
https://www.parliament.bg/pub/cW/201804 ... -03-31.PDF

На Министерство на правосъдието
https://www.parliament.bg/pub/cW/201805 ... -03-30.PDF

На Главния прокурор
https://www.parliament.bg/pub/cW/201806 ... %82%20.PDF


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 19 Май 2019, 13:01       Заглавие:  Re: Предстоящи изменения в НК
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Offline

Регистриран на: 13 Окт 2006, 20:20
Мнения: 10774
rosen71 написа:
Чета, чета, и все повече се убеждавам, че в БГ немалко хора, като Геле, са против олабване на режима за самоотбрана и притежание на ОО за такива цели, и не искат да приемат леснината на това да се гръмне нападателя без особени последствия, отколкото да се впускаме в локуми на тема "баланс на силите".


Ами тогава предложи на народния представител от твоя край, с който си комуникираш, да внесе и гласува точни и ясни формулировки:
Цитат:
Влезе ли ти някой неканен вкъщи или твой имот - ТРЕПЕШ!

Посегне ли ти някой на теб или твой близък - ТРЕПЕШ!


Окей съм принципно с тези формулировки, няма ядове! Няма да има неизбежни отбрани, локуми и пр. И понеже имаше немалко критики към мен, че са правя на много умен... НЕ, ПРОСТО МНОГО МРАЗЯ ДА МЕ ПРАВЯТ НА ПО-ТЪП, ОТКОЛКОТО РЕАЛНО СЪМ!!!


Като почнеш от "референдума на Слави", който е 100% манипулация... минеш през Истанбулската конвенция... а, Истанбулската конвенция - отделих си половин ден, да я изчета цялата в оригинал. Джендъри, мендъри... това е колкото за прашоляк... към края й се мъдри едно ЗАДЪЛЖЕНИЕ на подписалите я страни, да улесняват даването на гражданство на мигрантите.

След това си направих труда да проверя ПУБЛИЧНО и общодостъпно инфо --> кой и как е гласувал за Истанбулската конвенция в ЕУ парламента --> и ми стана пределно ясно, кои са ИСТИНСКИТЕ БГ ДЖЕНДЪРИ!!!

_________________
Другарят Т. https://www.facebook.com/ztctraining/


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 19 Май 2019, 13:12       Заглавие:  Re: Предстоящи изменения в НК
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Offline

Регистриран на: 13 Окт 2006, 20:20
Мнения: 10774
Относно казуистиката около новата поправка в НК, каза ти го доц. д-р Пушкарова:
Цитат:
Ако две деца хванат да бият твоете дете - ти ще имаш пълното законово право да ги застреляш!


Като в случая имаш две опции. Едната е да кажеш:
"Тази доцентка е изкуфяла"... или "Нищо не разбира от право, язе повече ги разбирам нещата"... което би било малко, нали... :oops:

Или да оставиш емоциите настрана, и да се опиташ ЛОГИЧЕСКИ да се замислиш това нормално ли е... къде го има по белите държави... дори и да се появи на бял свят като закон, колко време ще просъществува... и най-вече, С КАКВА ЦЕЛ СЕ ПРАВИ ВСИЧКО ТОВА?!?!

Хайде, гламавото си е гламаво. Щом не му е дошъл акъла до определени години - хич и не го чакай повече! Но и зрелите мъже като се откажат от ЗАДЪЛЖЕНИЕТО си да мислят логично... и се оставят да бъдат водени от емоциите... това значи само едно - ГИБЕЛ!

_________________
Другарят Т. https://www.facebook.com/ztctraining/


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 455 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 31  Следваща


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта 
Иди на:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
This forum is operated and maintened by Stanislav Georgiev - Owner/Administrator, Jordan Cholakov - Adminstrator/Editor and Rossen Hristov - Graphic Designer/Potographer