logo
Всичко за оръжието и мунициите на едно място

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Дата и час: 29 Мар 2024, 01:56




Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 13 мнения ] 
Автор Съобщение
Непрочетено мнение Публикувано на: 06 Ное 2018, 22:16       Заглавие:  ...за Отечеството...ценностите...и още нещо...
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар
Offline

Регистриран на: 14 Май 2007, 10:41
Мнения: 11223
Ключов дебат описващ реала у нас...дотам ми хареса, че го поставям в нова тема...а отделно ще го разпечатам и ще го закова с пирон на бюрото на сина...да чете чат пат в редките моменти които чете...ех ех...

Иначе иронията е ...сюрреална направо...един от авторите е с ник "Last Man Standing" "Последния мъж у нас" ... си го превеждам и това е правилния превод!

ubboto написа:
Last Man Standing написа:
A едно време нашите прародители как са живели в бедност и са имали по 5-7 деца средно?! Как мъжете са ходели на войни за защита на Отечеството и част от тях не са се връщали! Имало е морал и патриархални ценности, уважение, общи идеали. Живота е бил много труден, трапезата е била в оскъдица и все пак не сме се затрили.
Много е лесно да не полагаш никакви усилия да се развиваш, да деградираш и вегетираш и целия свят да ти е виновен и "държавата била скапана"...

Много хубав въпрос/ ракурс… поздравления! Но, що си мислиш… че някой на под 1К лева заплата месечно задължително трябва е мързелив и деградирал?! Ако си потомък на родители от работническата класа/ бедната интелигенция… нямаш връзки/ да не отваряме сега въпроса за списъците за арните места, които на 100% се спускат по партийна линия… и яко скатана кешовица… опциите не са ти кой знае колко големи на 25 години/ не че и после става много по-различно… га според Посейдона вече трябва да имаш три деца. Позната от БАН... наУчен работник… и хилядарка не може да докара... нищо че главата и е ей толкоз голяма. Сигурно щото е мързелива... и не полага усилия да се развива. :happy:

Иначе, ако на 700 - 1000 лева заплата направиш в София 4-5 деца… и нямаш баби и дядовци, които да ги поемат... ти остава единствено да се преместиш при циганите в "Филиповци" и "Факултета". И пак няма да си ДЪ БЕСТ... оти на една 16 годишна ромка с 3 чавета й се дават по 1,4К лева месечно/ двойно повече, отколкото ти изкарваш... БЕЗ ДА РАБОТИ и то… иначе Държавата си е екстра… никога/ никъде не сме казвали, че не е така. :D

И, дефинирай ми Отечество… га на лекенце всяка година му превежда бащичко по 10 милиона/ ограбени от трудещия се български народ пари… със задачата да ги изхарчи всичките за една година/ което също не е толкоз лесно… МЪКА!!! :DD А оня набръчкал от злоба и ненавист чело… и за тебе все "Няма!" Тоест, като се абстрахираме от славното ни минало... дефинирай ми една ценност в наши дни, за която си струва да ходи да се мре… за "Отечеството". Че и на мен ми иде малко трудно.


Last Man Standing написа:
Мога да говоря единствено за себе си (ще гледам да спестя прекалено залитане в посока "искрено и лично"):

Моите родители никога не са имали големи възможности, напротив. Всичко в моя съзнателен живот съм постигал с упорит труд. Първото ми дете се роди, когато бях на 21 г., почти веднага след казармата. В този период съм бачкал ниско квалифицирана работа, за малко пари, на сменен режим. Така изкарах около две години и една вечер си казах-"пич, ако искаш нещо да се промени в положителна посока, започвай да учиш и да се квалифицираш".
Взех решение и започнах да се подготвям за кандидатстване в университет. Около 7-8 месеца учих теми, само подготовка, предимно нощно време. Кандидатствах, приеха ме точно по специалността, която желаех и започнах задочно обучение. До завършването на бакалавърска степен продължавах да работя същата работа, да уча нощем и така.. След това се появи необходимостта да науча английски.
Започнах от А и Б, курсове, един след друг, ниво след ниво. Този период ми отне общо около 8 години, преди да се появи възможността да започна работата, която желаех. От тогава, всичко е труд, постоянство, утвърждаване, научаване на нови неща - не мога да си позволя да не го правя, ако искам да се уважавам, да се чувствам отговорен и професионалист.
Така че, не приемам някой 20 и кусур годишен мухльо да ми реве и да казва как в тази държава нищо не ставало.... Покрай професията си пътувам доста в чужбина, но винаги съм живял и продължавам да живея и се реализирам в България, въпреки цялата простотия, невежество, липса на уважение и възпитание в голям процент от сънародниците.


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 07 Ное 2018, 10:43       Заглавие:  Re: ...за Отечеството...ценностите...и още нещо...
 
Снайперист
Снайперист
Offline

Регистриран на: 08 Юли 2007, 15:59
Мнения: 425
Ние живеем в най-прекрасната Родина и не трябва да има дискусии за това дали и трябва ли да се защитава. Независимо кой с какво я свързва.

Off topic:

Last Man Standing по-скоро би се превело като "Последният останал прав" или "Последният оцелял"

Поздрави


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 08 Ное 2018, 11:50       Заглавие:  Re: ...за Отечеството...ценностите...и още нещо...
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Offline

Регистриран на: 13 Сеп 2017, 17:50
Мнения: 2021
hahaf написа:
Ние живеем в най-прекрасната Родина и не трябва да има дискусии за това дали и трябва ли да се защитава.


Ми що не я защитаваш бе Колега ?

Или първо трябва да уточним понятията , дали за една и съща "защита" говорим?

1. Да я защитаваме от външен Враг

2. да я защитаваме от вътрешен Враг

3. Да я защитаваме от двата вида Врагове ?

Към момента външен Враг няма.
Остава вътршния.

Същия дето ти прави гражданската от вчера х 1000 лв. и дето даде на майка ми пенсия 320 лв. за 45 години (четиридесет и пет години) трудов стаж.

Същия този враг , дето нареди милата ни Родина на 2-ро (ВТОРО) място в света по "Смъртност на населението" за 2016 г. (след Лесото).
И на 3-то (ТРЕТО) по ниска раждаемост.

А въпроса с "вътрешния враг" е много деликатен , Колега.
И се нуждае от ДИСКУСИЯ
:)

И точно затова всички ние тука ( и аз в т.ч.) просто си ДИСКУТИРАМЕ на тема: "Е , ли е необходимо , да се защитава Родината".

Защото пък от тук възникват нови въпроси на тема: "Що е това Родина"

1. Народа ?
2. Територията ?
3. Управлаващата колаброционистка върхушка ?

За кого да се мре по-напред ?

Така , че въпроса не е еднозначен , дали трябва да се защитава , или не трябва.

Първо в ДИСКУСИЯ трябва да си изясним понятията , кой-какво разбира под Родина.

_________________
Правилното хранене , редовното тичане и пълния отказ от вредни навици - могат да удължат Вашето жалко съществуване


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 08 Ное 2018, 12:45       Заглавие:  Re: ...за Отечеството...ценностите...и още нещо...
 
Ветеран
Ветеран
Offline

Регистриран на: 28 Фев 2016, 15:43
Мнения: 994
Dorssay написа:
а , кой-какво разбира под Родина.


Ако това не ти е ясно, просто твоята родина е някъде другаде. Може би на север, може би на юг. А това е Български форум. Избирай!
Политики и политици критикуваме всички с основание, но има граница.


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 08 Ное 2018, 14:24       Заглавие:  Re: ...за Отечеството...ценностите...и още нещо...
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Offline

Регистриран на: 13 Сеп 2017, 17:50
Мнения: 2021
jaba написа:
А това е Български форум. Избирай!


1.Какво да избирам !???

jaba написа:
, но има граница.


2. Къде е границата ?

Аз си имам Родина и си живея в нея , но тя е много по-различна от твоята Родина

Просто понятията са ни различни , Колега

Откога чаках някой да ме учи на родолюбие хи хи хи хи хи ....
:)

_________________
Правилното хранене , редовното тичане и пълния отказ от вредни навици - могат да удължат Вашето жалко съществуване


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 08 Ное 2018, 18:12       Заглавие:  Re: ...за Отечеството...ценностите...и още нещо...
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Offline

Регистриран на: 13 Окт 2006, 20:20
Мнения: 18437
Dorssay написа:
Същия дето ти прави гражданската от вчера х 1000 лв. и дето даде на майка ми пенсия 320 лв. за 45 години (четиридесет и пет години) трудов стаж.

В този ред на мисли, ще е добре баце да излезе… и вместо глупостите му от рода на 10% увеличение от догодина/ което не може да ми покрие само гражданската… 100 милиона повече за тия/ 150 милиона за ония… и да каже колко още мисли да ни гняви/ СВАЛЯ СТАНДАРТА!

Щото аз съм на долната черта… по-надолу не че още не може, но просто НЯМА СМИСЪЛ. Момчетата вече десета година ги държи на 800 лв., а те стоят докато направят 25 - 30 години макс/ докато тати носи, а мама меси. След това всеки се спасява/ евакуира самосиндикално.

А ние, все пак… сме тези, дето ако свирне утре тръбата… сме първи на плаца, щото понастоящем ТОВА НИ Е РАБОТАТА! Наборници/ резервисти/ пеншъни и патриоти на маса… идват след това… с голите бради или наднорменото тегло и шепа хапчета за куп хронични заболявания. Не че не трябват и командири, де… но едно, че местата в щаба са ограничени… и друго, че трябва да има кой да търчи и да пуца на къра/ да ги кара тия танкове и бронирани бойни машини и пр. Демек, не е само до индивидуални качества… а до СГЛОБЯВАНЕ НА ПОДРАЗДЕЛЕНИЯТА... което с един процент надолу некомплект на личния състав - просто няма как да се получи!

Иначе ако се цаня/ сложа на чужд чорбаджия/ Началник… особено с еднопосочен билет... Бг-то ко ще и халифат на Ислямска държава да става - аз нищо няма да мога да направя! Щото, примерно... ти си американски КАПИТАЛИСТ. Поканил си ме/ плащаш ми пари… не щото съм много пич, а щото ти НОСЯ ПЕЧАЛБА... на теб и на фирмата. И, дали ще продължиш да ми превеждаш кинти по картата, ако спра да ти ора на нивата... и се върна обратно в Бг-то, без значение за какво?! Съвсем отделно, сантиментите ми към тази територия... която хипотетично сме тръгнали да защитаваме в тази тема... са ми свързани вече единствено с ходене по ГРОБИЩАТА на близки/ приятели/ родници… пръснати из цялата страна.

И, сега за ЗКПЧ като Посейдона... остана да дръпне една пламенна патриотична реч... с цел да трогне обръгналите сърца на контракторите... да дойдат и да се гърбят ЗА БЕЗ ПАРИ за тези, които превеждат по 10 милиона годишно на отрочетата си със задача да ги изхарчат за ядене, пиене и курви... или онези, които гледат вече към 10-ия си личен милиард/ освен ако вече не са го и ударили!


п.с. Аз на никого не се опитвам да налагам гледната си точка… съответно очаквам и от другите да запазят съветите и коментарите си насочени към личността ми за собствена консумация. Кой за какво се е клел или не, просто не ви влиза в работата. Вкарайте сега по три пърцуци… и бегом марш да нижите врага "по пет на нож"… хахаха!

_________________
Другарят Т. https://www.facebook.com/ztctraining


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 08 Ное 2018, 21:30       Заглавие:  Re: ...за Отечеството...ценностите...и още нещо...
 
Ветеран
Ветеран
Offline

Регистриран на: 28 Фев 2016, 15:43
Мнения: 994
Dorssay написа:
Аз си имам Родина и си живея в нея , но тя е много по-различна от твоята Родина

Може би тук е заровено кучето.
Dorssay написа:
Откога чаках някой да ме учи на родолюбие хи хи хи хи хи ....

Иронията ти е самоубийствена. На родолюбие възпитават родители, роднини, институции и това става през първите 10-20 години от човешкия живот. След това е късно и затова е абсолютно излишно повече да коментирам въпроса с теб. С всичките проблеми на държавата и безобразията на политиците Родината не е "...хи–хи–хи...".


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 11 Ное 2018, 02:13       Заглавие:  Re: ...за Отечеството...ценностите...и още нещо...
 
Ветеран
Ветеран
Offline

Регистриран на: 08 Дек 2014, 01:10
Мнения: 572
Poseidon написа:
Ключов дебат описващ реала у нас...дотам ми хареса, че го поставям в нова тема..
Поредната куха тема. Много ми е интересно какво ще научи от нея сина ти Посейдоне. С какво ще го накараш да остане в родината? Полицай биват бити и е@ани от цигани под пьт и над пьт, оправляващи не им дреме от 1-2-3 месеца протести на улицата, по телевизията директно се гаврят сьс изказванията си , образованието не се стимулира по разбираеми причини и т.н. и т.н. Вярваш или не един македонски паспорт повече има отечествена сила кьм днешна дата от един бьлгарски ако ме разбираш какво искам да кажа. Направи една справка и виж колко са им пенсийте. Купи му един билет и да се приключва с тая дьржава. Това е единствения начин нашите боклуци политици да спрат да крадат. Няма дьржава няма далавера :punch: Нали искахте демокрация те ви демокрация. Колкото и да ме льже паметта не си спомням случай за бит милиционер. Сегашните времена задминават в пьти турското робство чеда мой. Как беше : Кой не скача е червен. Е , нещо вече никой не скача . Що ли?

_________________
Blade™ написа:
Да живее камшика! Удриййй! Бой по путката с черпака!


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 11 Ное 2018, 21:58       Заглавие:  Re: ...за Отечеството...ценностите...и още нещо...
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Offline

Регистриран на: 09 Юли 2011, 14:43
Мнения: 2444
Местоположение: София
Dorssay написа:
jaba написа:
А това е Български форум. Избирай!


1.Какво да избирам !???

jaba написа:
, но има граница.


2. Къде е границата ?

Аз си имам Родина и си живея в нея , но тя е много по-различна от твоята Родина

Просто понятията са ни различни , Колега

Откога чаках някой да ме учи на родолюбие хи хи хи хи хи ....
:)



Дорсей, не се опитвай да му обясняваш, той няма да те разбере! По всяка вероятност Джаба е от онзи процент пенсионирани офицери, които наред с добрата пенсия, взема и заплата в системата на държавната администрация! И така до 65+, че и до 70 години...Другите, тея без връзките - кучета ги яли!


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 11 Ное 2018, 22:11       Заглавие:  Re: ...за Отечеството...ценностите...и още нещо...
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Offline

Регистриран на: 13 Сеп 2017, 17:50
Мнения: 2021
jaba написа:
На родолюбие възпитават родители, роднини, институции и това става през първите 10-20 години от човешкия живот. След това е късно и затова е абсолютно излишно повече да коментирам въпроса с теб.


Именно !!!!

тука си прав на 100%

Поклон на родителите ми , които ме възпитаха да обичам Родината си.

И когато лично ТИ направиш за РОДИНАТА колкото аз съм направил , и когато лично ТИ нанесеш вреди на Родината колкото аз съм нанесъл (по заповед на родолюбци като тебе) , тогава ще даваш мнение за моето отношение и ще ми казваш ... как беше ... "Избирай".

Верно трябва да спрем с тази посока на разговора , че нещата стават лични , а не си струва.

Толкова пари има за харчене , толкова жени за чукане , ние тука ще си избодем очите за простотии и клишета , "да се обичала Родината"..

Питам аз !!!

Коя РОДИНА ?

Като силовак три пъти съм се клех на три различни Родини.

Като войник 1987-ма
Като полицай 1990
Като полицай 1997-ма

Сега чакам и китайците да дойдат и да се закълна и на тях и да се знае вече , че съм най-заклетия РОДОЛЮБЕЦ за всякакви ситуации и промени на държавния строй и на това , под което ти разбираш че е Родината и там където имало граници за политиците и критиките .

Да ти имам и границите .........

_________________
Правилното хранене , редовното тичане и пълния отказ от вредни навици - могат да удължат Вашето жалко съществуване


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 11 Ное 2018, 22:28       Заглавие:  Re: ...за Отечеството...ценностите...и още нещо...
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Offline

Регистриран на: 09 Юли 2011, 14:43
Мнения: 2444
Местоположение: София
cz85 написа:
Poseidon написа:
Ключов дебат описващ реала у нас...дотам ми хареса, че го поставям в нова тема..
Поредната куха тема. Много ми е интересно какво ще научи от нея сина ти Посейдоне. С какво ще го накараш да остане в родината? Полицай биват бити и е@ани от цигани под пьт и над пьт, оправляващи не им дреме от 1-2-3 месеца протести на улицата, по телевизията директно се гаврят сьс изказванията си , образованието не се стимулира по разбираеми причини и т.н. и т.н. Вярваш или не един македонски паспорт повече има отечествена сила кьм днешна дата от един бьлгарски ако ме разбираш какво искам да кажа. Направи една справка и виж колко са им пенсийте. Купи му един билет и да се приключва с тая дьржава. Това е единствения начин нашите боклуци политици да спрат да крадат. Няма дьржава няма далавера :punch: Нали искахте демокрация те ви демокрация. Колкото и да ме льже паметта не си спомням случай за бит милиционер. Сегашните времена задминават в пьти турското робство чеда мой. Как беше : Кой не скача е червен. Е , нещо вече никой не скача . Що ли?



.Витане, ти си комуняга по душа и те моля, да се върнеш в посткомунистическа България, да видиш, колко арно наследство оставиха червените!
Сега за полицията:
Колко пъти Вие /говоря за живеещите в България/, сте видели полицай да помогне на хора, на участник в движението, например? НЕ говоря за смяна на спукана гума на жена /това е тъпа реклама, в стил: американско ченге/, а чисто и просто съдействие, осъществено в рамките и съобразно с материалната компетентност на полицейския орган, съгласно ЗМВР! НЕ, НЕ ГИ ТЪРСИ!
Един пресен случай от началото на октомври месец тази година:
Майка ми и баща ми пътуват към Варна. На една крайпътна бензиностанция, нагъл БАй Мангау си паркира автомобила, по начин такъв, че водача на автомобила
случая майка ми, защото баща ми е с инсулт и куца /, по никакъв начин няма достъп до автомобила. Човекът е болен, двамата са възрастни стоят и чакат повече от час и половина, докато Бай Мангау си дотътри задника, за да си разкара автомобила. същевременно, В[b] кафенето на бензиностанция седят десетина ПОЛИЦЕЙСКИ ОРГАНИ / С ОТЛИЧИТЕЛНИ ЗНАЦИ, ДЕМЕК С УНИФОРМИ/ . На любезна молба за съдействие от страна на майка ми, един такъв ДЕМБЕЛИН ПОЛИЦЕЙСКИ ОРГАН И ОТГОВАРЯ:
,,ГОСПОЖО, НИЕ ТУК СМЕ НА ЧЕСТО ПАРТИ И НЕ СМЕ НА РАБОТА"!

И аз не повявмах, че така й е отговорил човек с униформа, демек полицейски орган!
Изрично я попитах за точното разположение на бензиностанцията и само и препоръчах, в друг подобен случай да звъни на 112 да сезира МВР и подробно да опише случая. Жалко, че не ми се беше обадила още тогава![/b]
Ей Богу, всичките си връзки, познанства дето ги имам щях да използвам, за да сезирам министъра на вътрешните работи и да раздухам случая макс! После и един иск по ЗОДОВ е така рофилактино, заради бездействие от страна на полицейски орган!
Та, този пример Ви го давам и за авторитета на МВР.....Ако НЕ дай Боже, я бяха нападнали, ограбили или ги бяха пребили, оня хрантутник на държавна служба, дето нищо не може, освен да се чеше и да казва ,,Ся ко ша праим", когато спре някой обикновен човек и дето реве всека година за още и още кинти, пак щеше да каже, че е на ,,частно парти"!
Униформата, за какво я носиш бе орган?
Разчитат да плашат обикновените хора по пътищата, ама като си знаеш процесуалните права, и като им го демонстрираш и много бързо омекват! Дори, когато ме спират, аз започвам директно ,,Щом твърдите, че съм осъществил състав на административно нарушение, просто ми съставяйте АУАН, ? Готово, очаквам да изпишете и да формулирате точно и ясно от фактическа страна административнонаказателното обвинение, срещу мен. Ще впиша възражения, сега, днес по самия АУАН, В тредневен срок ще подам възражение срещу АУАН, а след това и жалба по Наказателното постановление. Отмени ли РС или АС НП-то, което е издадено, въз основа на съставен от Вас АУАН, завеждам иск по ЗОДОВ!. Аз от това живея"..
Последният път, когато органи на МВР ме спряха и се опитаха да въртят не когото трябва /в случая моя милост/, заради твърдяна от тях /т.е. претендирана от контролните органи неспазена дистанция на движещия се по по Автомагистрала ,,Люлин", управляван от мен. Не им се получи. Дори ми се извиниха за разкарването от моя автомобил до служебният автомобил на МВР, благодариха ми за безплатната лекция по ЗАНН, а след това ми помогнаха и да пресека безопасно магистралата, защото същите органи ме вкараха в рискова ситуация, да пресичам магистрала в тъмната част на денонощието, заради техните приумици /твърдения/ за неспазена от мен, в качеството ми на водач на МПС дистанция. И да, за пореден път бях попитам къде работя!
Та така, БЮДЖЕТ за МВР от над 1 200 000 000 /ЕДИН МИЛИАРД И ДВЕСТА МИЛИОНА ЛЕВА/ за 2019г., демек, бюджет, по голям от този на бюджета на Българската армия, а като ти е необходимо съдействие от полицейските органи, никакви ги няма! да се чувствата по-сигурни?
И да, София не е България!


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 11 Ное 2018, 22:58       Заглавие:  Re: ...за Отечеството...ценностите...и още нещо...
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Offline

Регистриран на: 09 Юли 2011, 14:43
Мнения: 2444
Местоположение: София
Dorssay написа:
jaba написа:
На родолюбие възпитават родители, роднини, институции и това става през първите 10-20 години от човешкия живот. След това е късно и затова е абсолютно излишно повече да коментирам въпроса с теб.


Именно !!!!

тука си прав на 100%

Поклон на родителите ми , които ме възпитаха да обичам Родината си.

И когато лично ТИ направиш за РОДИНАТА колкото аз съм направил , и когато лично ТИ нанесеш вреди на Родината колкото аз съм нанесъл (по заповед на родолюбци като тебе) , тогава ще даваш мнение за моето отношение и ще ми казваш ... как беше ... "Избирай".

Верно трябва да спрем с тази посока на разговора , че нещата стават лични , а не си струва.

Толкова пари има за харчене , толкова жени за чукане , ние тука ще си избодем очите за простотии и клишета , "да се обичала Родината"..

Питам аз !!!

Коя РОДИНА ?

Като силовак три пъти съм се клех на три различни Родини.

Като войник 1987-ма
Като полицай 1990
Като полицай 1997-ма

Сега чакам и китайците да дойдат и да се закълна и на тях и да се знае вече , че съм най-заклетия РОДОЛЮБЕЦ за всякакви ситуации и промени на държавния строй и на това , под което ти разбираш че е Родината и там където имало граници за политиците и критиките .

Да ти имам и границите .........


Макар, че отговорът ти не е адресиран към мен, ще отговоря. Да, ролята на семейството, на семейната среда най-общо казано е голяма за да се възпита патриотизъм у едно дете и най-вече младеж Но още по-важна е ролята на държавното образование, на училището за възпитаване на национална принадлежност. За да не бъда голословен, ще кажа само за прекият български опит от патриотичното/националистическо/ държавно образование, след Освобождението, когато прохожда Третата Българска държава
В българското образование /начално и най вече средно/, след Освобождението, доминира един здравословен националистически дух. Българските учители,възпитават едни лоялни, верни / в огромната си част поданици/, които се самоотъждествяват с националната стратегическа цел, превърнала се във фундамент на българската политива, в периода: 1879 г.-1918г., а именно НАЦИОНАЛНОТО ОБЕДИНЕНИЕ! Фактът, че българската образователна система работи ефективно, по отношение на целта да възпита патриотични ценности у подрастващите, се потвърждава при мобилизацията и стратегическото развръане на Българската армия през септември 1912г., преди започването на Първата Балканска война /5 октомври 1912г./. По военновременните планове и разчети, материално-техническото обезпечаване, въобще цялото доволствие, е за 350 000 души Действаща армия. Под знамената, при мобилизацията на Бъгарската армия през есента на 1912г., се явяват 606 000 души общо, т.е. броят на доброволците, които не са предвидени за мобилизация, надвишава с 250 000 души, броя на предвидената за операции Действаща армия....
Та, горепосочените факти, ги привеждам, в потвърждение правотота на моята теза, че ролята на училището, да възпита добри и лоялни граждани на съответната държава е огромна и дори е по-силна от тази на семейството! Едно дете, от дом, без родители, ако бъде подложено на правилна идейна агитация, в насока патриотизъм, възприемане на националното, като нещо свое, може да се превърне в националист, не по-зле от едно дете, което има пълноценни родители.


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 12 Ное 2018, 03:06       Заглавие:  Re: ...за Отечеството...ценностите...и още нещо...
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Offline

Регистриран на: 24 Ное 2010, 14:34
Мнения: 4034
Местоположение: Orlando, FL
andrei p226 R написа:
.Витане, ти си комуняга по душа и те моля, да се върнеш в посткомунистическа България, да видиш, колко арно наследство оставиха червените!
Сега за полицията:
Колко пъти Вие /говоря за живеещите в България/, сте видели полицай да помогне на хора, на участник в движението, например? НЕ говоря за смяна на спукана гума на жена /това е тъпа реклама, в стил: американско ченге/, а чисто и просто съдействие, осъществено в рамките и съобразно с материалната компетентност на полицейския орган, съгласно ЗМВР! НЕ, НЕ ГИ ТЪРСИ!
Един пресен случай от началото на октомври месец тази година:
Майка ми и баща ми пътуват към Варна. На една крайпътна бензиностанция, нагъл БАй Мангау си паркира автомобила, по начин такъв, че водача на автомобила
случая майка ми, защото баща ми е с инсулт и куца /, по никакъв начин няма достъп до автомобила. Човекът е болен, двамата са възрастни стоят и чакат повече от час и половина, докато Бай Мангау си дотътри задника, за да си разкара автомобила. същевременно, В[b] кафенето на бензиностанция седят десетина ПОЛИЦЕЙСКИ ОРГАНИ / С ОТЛИЧИТЕЛНИ ЗНАЦИ, ДЕМЕК С УНИФОРМИ/ . На любезна молба за съдействие от страна на майка ми, един такъв ДЕМБЕЛИН ПОЛИЦЕЙСКИ ОРГАН И ОТГОВАРЯ:
,,ГОСПОЖО, НИЕ ТУК СМЕ НА ЧЕСТО ПАРТИ И НЕ СМЕ НА РАБОТА"!

И аз не повявмах, че така й е отговорил човек с униформа, демек полицейски орган!
Изрично я попитах за точното разположение на бензиностанцията и само и препоръчах, в друг подобен случай да звъни на 112 да сезира МВР и подробно да опише случая. Жалко, че не ми се беше обадила още тогава![/b]
Ей Богу, всичките си връзки, познанства дето ги имам щях да използвам, за да сезирам министъра на вътрешните работи и да раздухам случая макс! После и един иск по ЗОДОВ е така рофилактино, заради бездействие от страна на полицейски орган!
Та, този пример Ви го давам и за авторитета на МВР.....Ако НЕ дай Боже, я бяха нападнали, ограбили или ги бяха пребили, оня хрантутник на държавна служба, дето нищо не може, освен да се чеше и да казва ,,Ся ко ша праим", когато спре някой обикновен човек и дето реве всека година за още и още кинти, пак щеше да каже, че е на ,,частно парти"!
Униформата, за какво я носиш бе орган?
Разчитат да плашат обикновените хора по пътищата, ама като си знаеш процесуалните права, и като им го демонстрираш и много бързо омекват! Дори, когато ме спират, аз започвам директно ,,Щом твърдите, че съм осъществил състав на административно нарушение, просто ми съставяйте АУАН, ? Готово, очаквам да изпишете и да формулирате точно и ясно от фактическа страна административнонаказателното обвинение, срещу мен. Ще впиша възражения, сега, днес по самия АУАН, В тредневен срок ще подам възражение срещу АУАН, а след това и жалба по Наказателното постановление. Отмени ли РС или АС НП-то, което е издадено, въз основа на съставен от Вас АУАН, завеждам иск по ЗОДОВ!. Аз от това живея"..
Последният път, когато органи на МВР ме спряха и се опитаха да въртят не когото трябва /в случая моя милост/, заради твърдяна от тях /т.е. претендирана от контролните органи неспазена дистанция на движещия се по по Автомагистрала ,,Люлин", управляван от мен. Не им се получи. Дори ми се извиниха за разкарването от моя автомобил до служебният автомобил на МВР, благодариха ми за безплатната лекция по ЗАНН, а след това ми помогнаха и да пресека безопасно магистралата, защото същите органи ме вкараха в рискова ситуация, да пресичам магистрала в тъмната част на денонощието, заради техните приумици /твърдения/ за неспазена от мен, в качеството ми на водач на МПС дистанция. И да, за пореден път бях попитам къде работя!
Та така, БЮДЖЕТ за МВР от над 1 200 000 000 /ЕДИН МИЛИАРД И ДВЕСТА МИЛИОНА ЛЕВА/ за 2019г., демек, бюджет, по голям от този на бюджета на Българската армия, а като ти е необходимо съдействие от полицейските органи, никакви ги няма! да се чувствата по-сигурни?
И да, София не е България!

Няколко неща - защо са чакали, вместо да се обадят на полицията??? Защо не са поискали от униформените купонджии да повикат колеги?
Реално тук единствено мога да напиша глоба за неправилно паркиране, и да потърся собственика, не мога да викна паяк за кола на частна собственост.
Иначе, по темата, миналата седмица жена ми видяла закъсала кола край пътя, спряла да види какво става, развален им бил генератора и паднал акумулатора. Оставила им един комплект мигащи лампи, ползваме ги за сигнализиране ори катастрофи и прочие, помолила ги да ги закарат в участъка като свършат, и си отишла където отивала.
На другия ден човека донесъл лампите, и оставил картичка с благодарности, и една гифт карта за местен ресторант.


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 13 мнения ] 


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 36 госта



 
Иди на:  

Powered by phpBB © 2020 TheGunMan
This forum is operated and maintened by Stanislav Georgiev - Owner/Administrator, Jordan Cholakov - Adminstrator/Editor and Rossen Hristov - Graphic Designer/Potographer