logo
Всичко за оръжието и мунициите на едно място

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Дата и час: 28 Мар 2024, 18:42




Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 31 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
Непрочетено мнение Публикувано на: 13 Май 2019, 09:48       Заглавие:  За хората и законите – четиво забранено за юристи
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Offline

Регистриран на: 30 Авг 2016, 13:23
Мнения: 2673
За хората и законите – четиво забранено за юристи

Здравейте приятели!

Гледам много от вас се питат може ли законите да се пишат така, че да не се тълкуват? Сигурно! Но кому е нужно това? Дори в сравнително ясни от техническа гледна точка закони, като ЗУТ или ЗДП има неща, като „несъобразена скорост” или ”по преценка на главния архитект”.
Защо това е така? Ще се опитам да анализирам само с голи факти от скромния ми житейски път. А той е доста криволичещ. Да речем съм виждал централния от вътре и санаториума в Казичене. Строил съм си вила и имам информация за здравната ни система от първа ръка.

1. Законите на БКП – тези закони са много плюти от всеки мъж на който му се е налагало да се развежда. Приятел на баща ми някак си успя да отърве апартамент, като съда реши, че до 18-та година на детето им майката на детето може да живее в семейното жилище. Бах ти абсурда, после разбрах, че е доста разпространено. Другия номер семейство се развежда за да опази второ жилище. Но и тука има уловки веднъж формално освободена женската любов съвсем свободно започва да пърха. И ако горните примери са комични то следващите са трагични. Деца остават сираци защото баща им загива при ПТП, но той е виновен за ПТП-то защото е бил употребил алкохол. Освен че живота ги удря жестоко се оказва, че дължат и кръвнина. Почина комшия, още тялото беше в съдебна медицина , когато комшийката разбра, че починалия и съпруг имал по-голямо дете, което разкри наследство. Бати абсурда да скърбиш ли или да дириш адвокати и пари за да спасиш жилището на децата си, които са още малолетни.

Написах горното за да е ясно, че законите имат за цел да урегулират обществените отношения, които като цяло са извратени и перверзни. Но у нас законодателя, къде нарочно, къде от глупост е докарал тази перверзия до невероятни висини.

Със закона не се налага морал (чий?, какъв?) – примерно мъж мюсюлманин жена християнка. Как да създадат семейство? Ами по семейния кодекс.

Със закон не се налага справедливост.

Пред закона изобщо не сме равни.

2. Закони от ново време – примерно закона за наследството който живо ме касае. Отказ от наследство става по реда на член 50, като се вади удостоверение за наследници и се подава молба в съда. Супер! Много яко. Обаче има тълкувателно решение на фирмата сега ръководена от семейство Панови, че ваденето на удостоверение за наследници е! Познайте какво?? Никога няма да се сетите! Приемане на наследство. Е това е! Закона е казал едно, но оракула казва друго. Покрай туй наследство разбрах следното съда е казино! Едни и същи факти, но различни съдебни състави и взаимно изключващи се решения. „Абослют” го намекна, ако седнем с него заедно и един учебник по основи на математическата логика за крайно време ще сведем всичките ни закони до ПРАЗНО МНОЖЕСТВО, което те всъщност са.
Само ще кажа, че нулата е точно толкова цифра и число колкото и едно. т.е. законите ни дори не са нула те са празно множество. Покрай комарджийския характер на закона разбрах, че за 7 различни дълга едни съдебни състави ще приемат моя отказ, но други не. Купона обаче излезе, че дори при приемане на наследство по опис пак си дълбоко прекаран.
Разбира се човек се учи от грешките си. Баща ми първо научи по трудния начин какво е солидарност! Като поръчител върна сам чужд дълг от 5000 лв. но в размер на 11 000, неговия проблем беше, че името му започва с „В” и е пръв поръчител от 5 по азбучен ред. После обаче съдбата в лицето на банки и други финансови институции го целуна и той се възползва максимално. За мен остана да се оправям, както мога.
Това обаче не е толкова отвратително по-гадно е да имаш близък болен от рак, да ти трябва морфин, който ти се полага ма да не ти го дават. Е срещу едни 300$ на месец се намираше, като почнах да въртя километража на обратно брат ми ми изпрати едни 500$. Но ако тези несгоди ти идват от съдбата какво да кажем, когато решиш да имаш дете и изваждането започна още от болницата 1250 лв. съвсем законно.
Или най-голямото приключение да почнеш да строиш? Тука си си го начукал сам абсолютно доброволно за винаги. Ток – строй трафопост, вода строй водопровод, регулация строй пътища.

И тука дойде просветлението обикаляйки коридорите на ДАГ разбрах какво съм аз! Човек с проблеми, а какво е човек с проблеми? - Това ме открехна един чиновник. Pогледна ми докумените и каза ”МОМЧЕ ТАКА КАТО ТЕ ГЛЕДАМ ТИ СИ ЕДНА КАСА С ПАРИ МА ОТ ТИЯ ГОЛЕМИТЕ”. Това е приятели имаш ли проблем ти си ранена антилопа – храна за лъвовете. Работата на лекари, адвокати и чиновници е да ви изядат, а целта на законите е да ви изкормят, обезкостят, мариноват сложат подправки и сготвят. Разбира се има различни по свирепост чиновници. За да остане нещо за адвокатите от плячката има минимални адвокатски хонорари иначе всичко ще иде при прокурори и съдии.

Приятел тръгна по законния път поиска трасе за водопровод, като беше го измерил 120 метра. Обаче от ДАГ му дадоха такова дето прави зиг заг през всички улици и то стана над 1000 метра. Обаче той си е виновен иска да си строи къща! То тия екстри са само за мангалите. Най-готиното от цялата работа, е че без да си прочел вагон книги ти разбираш, че едни хора са изгубили едни пари. А твоята цел в живота е да намериш начин да събереш тези пари и да им ги върнеш. От мен да знаете имате ли проблеми вие НЯМАТЕ ВАШИ ПАРИ! те са изгубени чужди такива. Когато един доцент от Пирогов ми обясняваше навремето, че за операцията трябва задължително да му се плати не го разбрах. Каза така: „няма човек без пари, пари винаги се намират”. Той е детски хирург. Сега вече знам какво е имал в предвид, когато се научих да намирам техните пари и да им ги връщам. :DD

Относно секса със животни – наказателния кодекс е там е Содом и Гомор. Oще не мога да асимилирам ужаса от баланса на силите само дето не прочетох за феърплeй. Там наистина нещата са ужасно гротестни и са за 6 мм стоамено въже минато със едра пила.

Та за вашите хипотетични проблеми самоотбраната! Това е един сложен микс от това когато съдбата ви го .... и ви после сам си набивате втори и трети... абе въбоще много проблеми. Няма закон който да ви реши проблемите. Проблемите се решават с пари, а закона? Неговата цел е да ви убеди във вашите умения да намирате пари иначе кормене, обезкостяване, сол, пипер и те така на лъловете.

П.С.
Старах се да бъда много сбит защото темата е няобядна особенно с ГПК и чл. 410 и чл. 417

Горното е една малка част от моя житейски път и най-смирено се извинявам на всичките си приятели с професия: лекар, адвокат и чиновник.


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 13 Май 2019, 22:15       Заглавие:  Re: За хората и законите – четиво забранено за юристи
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Offline

Регистриран на: 13 Окт 2006, 20:20
Мнения: 18437
Че ми изтри Посейдона последното мнение и заключи темата за експанзивните боеприпаси, за да останем да ръкопляскаме на това:
Poseidon написа:
Пичаги, Поздравления! Тука поставихме началото! Създадохме прецедент... за измененията в ЗАКОНА от долу...от нас... от народа... Айде честито с новата Поправка! :tu: :D

В крайна сметка, пичаги, някой разбра ли какво точно дойде "от народа" - кое се разширява, само ли трябва да се разширява, друг или нещо трябва да го разширява, кое и как фрагментира така, че да си увеличи диаметъра и т.н. и т.н. Нагледен пример за това, как НЕюристи се оплетоха като пилци в кълчища В ЕДНО ЕДИНСТВЕНО ИЗРЕЧЕНИЕ!!! И, как си го представя някой, НЕюристи, да са моторът на пълния комплект от нормативни актове, регулиращи човешките отношения?! Да, може и да не съм прав… просто наистина не мога да си го представя!

Иначе, да, законите са лоши, не стават - ДАЙТЕ АЛТЕРНАТИВА!!! WILD WEST, който по-бързо го вади и по-точно го стреля - пИчели… аз съм твърдо "ЗА"! :D

И в контекста на правото ни за "по-свободна" защита, да, у нас, да, много критика… само да припомня, че Опиц, който:
- застреля предполагаем крадец в гръб;
- извън жилището си, на стълбите;
- с незаконно оръжие...

...лежа в затвора 4 години, които прекара главно като иконописец в затворническата църква. 4 години на топло в САЩ не ми мърдат сигурно, ако Минаващия ме сгащи как пикам на улицата сигурно, ебаси! А за прегрешенията на Опиц - сложете една нула зад четворката, и въобще забравяте за подобен лек режим за убийство!

Законът, също така… има и своята ХИГИЕНИЗИРАЩА ФУНКЦИЯ - да маха най-големите отрепки от улицата, за да не тровят обществото. Да, може и да не е достатъчно, но затворите ни отдавна са препълнени… и от ЕУ-то реват на умряло. А защо държавата ни е все в хроничен недостиг на кинти - вярвам, е вече ясно на всички.

_________________
Другарят Т. https://www.facebook.com/ztctraining


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 13 Май 2019, 22:33       Заглавие:  Re: За хората и законите – четиво забранено за юристи
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Offline

Регистриран на: 30 Авг 2016, 13:23
Мнения: 2673
ubboto написа:
Иначе, да, законите са лоши, не стават - ДАЙТЕ АЛТЕРНАТИВА!!! WILD WEST, който по-бързо го вади и по-точно го стреля - пИчели… аз съм твърдо "ЗА"!


А добри ли са?! През ден жената се прибира депресирана. Застрахователи искат справки за починали длъжници търсят под вола теле да не си изпълнят договорени отношения. Длъжника починал при ПТП но търсят здравната му история от как има здравна каса. Независимо, че по закон е 5 години. Това дали е имал заболявания или не човека, няма отношение към това, че е починал в ПТП. Викам жена е ти що им даваш? Защото по закон съм длъжна. Ами в случаите когато на сираци им взимат жилището защото е ипотека?!

Малко съм живял много съм видял бате Геле - което може да се каже и за тебе разбира се. Братовчедка на жена ми преди много години млада съдийка. Чуди се какво решение да вземе и знаеш ли как е избирала с помощта на мъжо си (който е умен де PhD) пише две решения противоположни и после ги мотивира. За което мотивите са по-добри това е.

Иначе алтернатива има да стана Император-Падишах. PDT_Armataz_01_22

И понеже щедро даваш правна помощ без пари. Един юридически въпрос.
Аз сега отказал ли съм се от наследството от баща ми като съм си извадил удостоверение за наследници и съм подал молба до съда и отказа ми е вписан в особената книга или съм го приел според тълкувателно решение дрън дрън?
Всичко това къде януари месец 2015.


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 13 Май 2019, 22:49       Заглавие:  Re: За хората и законите – четиво забранено за юристи
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Offline

Регистриран на: 13 Окт 2006, 20:20
Мнения: 18437
b5202s написа:
Малко съм живял много съм видял бате Геле - което може да се каже и за тебе разбира се.

Ако ти прави впечатление, като се споделят и тук юридически цитати... масово се среща: "от Пленума през 1979 г.", това в случая за неизбежната отбрана. Тоест, основата на смислените неща в законодателството ни, което се ползва и днес в БГ - е поставена още през соц-а. При соц-а обаче, такъв ли беше животът?! Ами, не. Защо?! Защото имаше ПОЛИТИКА НА ГРИЖА ЗА ЧОВЕКА. При КАПИТАЛИЗМА тази политика я няма - ти чисто и просто си едно товарно животно, което като се разболее и не може повече да опъва каиша - го хвърлят в екарисажа, а неговото място се заема от друго товарно животно. А законите, или поне съдебната практика, няма как - трябва отразява тези нови житейски реалности.

_________________
Другарят Т. https://www.facebook.com/ztctraining


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 14 Май 2019, 00:04       Заглавие:  Re: За хората и законите – четиво забранено за юристи
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар
Offline

Регистриран на: 14 Май 2007, 10:41
Мнения: 11223
ubboto написа:
И, как си го представя някой, НЕюристи, да са моторът на пълния комплект от нормативни актове, регулиращи човешките отношения?! Да, може и да не съм прав… просто наистина не мога да си го представя!

Tи не може да си представиш и какво е разширение/експандиране, но не може онази тема да е безкрайна, мен. Нищо лично знаеш ме, но темата зацикли от пусто в празно...става досадна за четене и се заключва...
ВИНАГИ може да се пусне нова...когато има защо...или някой се развълнува ПАК от Поправката...пуска тема

Когато обаче друг някой ПИТА 74 249 пъти какво е разширение...и се забие в лингвистично полови закачки...и още по-лошо злонамерено се пита къде е проникването в бетона или в кирпича... при все че в Поправката е написано понятието "рана" ...т.е. е очеизвадно къде е проникването...еми заключва се.


И изобщо бъркаш яко нещата - неюристи предлагат технически мотивирано нещата...а юристи ги преглеждат преработват и пишат...е как иначе...

Но да, МОТОРА са неюристи...гледай...аз съм забравил и това беше февруари т.г. ... заглушителите
viewtopic.php?f=1&t=17706&start=45
пак опозиция, ПАК колко е опасно бракониерите да избият стадата...и хоп от Форума в Закона. Днес са факт :-)

Айде ПАК честито! :D

Всичко ТОВА НОВИЯ Закон се прие от ГЕРБ и Патриотите...нека да го отбележим :tu:

Обаче темата е силно извън тематичността на Форума...ЯК компромис е...
нека остане ама ако продължаваме да обЕсняваме за грижата за човека...за БКП и капитализма...ще нарушиме Правилата...
Мен ще ме вкарат в ареста, а темата ще изтрият...
Затова апелирам за усет :tu:


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 14 Май 2019, 06:45       Заглавие:  Re: За хората и законите – четиво забранено за юристи
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Offline

Регистриран на: 13 Окт 2006, 20:20
Мнения: 18437
Poseidon написа:
Tи не може да си представиш и какво е разширение/експандиране...

В цели СЕДЕМ отделни точки ти представих и се аргументирах относно останалите уязвими и откровено малоумни моменти във формулировката… "хем фрагментира, хем увеличава диаметъра си", как става това… било лингвистично, било не знам си какво, оу йеее!

Като всичко това е минимумът от аргументи, който ще се чуе в съдебна зала... не визирам тази поправка конкретно.

Визирам ПАРАДОКСЪТ... всичко тук иска "точни и ясни закони, които да не могат да се тълкуват"... а само от едно изречение, представено "от народа"... става мазало. :DD Хайде, в общи линии това са некви глупости - експанзивни боеприпаси… но е чудесно доказателство за това, как законова формулировка от НЕюрист, тече отвсякъде като гевгир:

- от една страна мога да ти изкарам боеприпасите с експанзивни проектили разрешени, тъй като не отговарят на законовото определение за експанзивност - сам ли трябва да се разшири този проектил, някаква външна сила ли трябва да го стори, къде е упомената тази външна сила в закона, щото да е налице ДЕФОРМАЦИЯ и т.н. и т.н.

- от друга страна, без наличието на законово определение за допустимите нива на експанзия при проникване и дефиниция за рана с нормален диаметър, по който да се ориентираме и съдим за наличието на тази митична "рана с по-голям диаметър" - отново дошло като определение "от народа" - и ФМЖ-тата мога аргументирано да ти ги изкарам забранени. Като на теб ти остава да доказваш, че тази експанзия… при среща с твърда кост, примерно… е станала случайно, а проектилът не е бил "специално проектиран" да променя напречното си сечение по такъв начин.

Сега, ако целенасочено се търси подобно противоречие, за да се лови после риба у мътна вода... е разбираемо. Но ако целта наистина е била точна и ясна формулировка, максимално затворена откъм опции за тълкуване, то това е не просто провал… това направо си е христоматиен пример как НЕюрист само с едно изречение, е в състояние да се окъка до ушите!

А, понеже и ти строиш капитализъм… като дойде време да подписваш утре важен за тебе ДОГОВОР... да не си посмял да се обърнеш към тези хрантутници юристите - ние "от народа" ще помагаме. :happy:

_________________
Другарят Т. https://www.facebook.com/ztctraining


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 14 Май 2019, 08:40       Заглавие:  Re: За хората и законите – четиво забранено за юристи
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар
Offline

Регистриран на: 14 Май 2007, 10:41
Мнения: 11223
ubboto написа:
Но ако целта наистина е била точна и ясна формулировка, максимално затворена откъм опции за тълкуване, то това е не просто провал… това направо си е христоматиен пример как НЕюрист само с едно изречение, е в състояние да се окъка до ушите!

А така ...а преди тази поправка ЮРИСТИТЕ бяха формурирали екстра:
"Забранени са ескпанзивните проектили" ама без дефиниция...
което е същински батак...помниш...тоест всичко е забранено щото наистина всичко може да се разшири и експандира ...оловно топче също...

А сега нещата са ОК... юристите разгледали техническо предложение от ФОРУМА и го приели...с леки редакции ама смислово буквално!

И това е пътя юристите пишат деюре нещата ама за Здравеопазване ТРЕБВА да се допитат до лекари...по оръжия до нас тук в този Форум...и така за всички сфери обществени...

ubboto написа:
като дойде време да подписваш утре важен за тебе ДОГОВОР... да не си посмял да се обърнеш към тези хрантутници юристите - ние "от народа" ще помагаме.


Никога не съм казвал на юристите хрантутници!? :shock: Напротив казвам им "измамници" с уважение. :DD и не се ебавам!

то и на инглиш е така почти произношението...и за важни неща винаги съм търсил квалифицирани измамници...както и всеки с акъла си :tu:


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 14 Май 2019, 08:50       Заглавие:  Re: За хората и законите – четиво забранено за юристи
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар
Offline

Регистриран на: 14 Май 2007, 10:41
Мнения: 11223
ubboto написа:
сам ли трябва да се разшири този проектил, някаква външна сила ли трябва да го стори, къде е упомената тази външна сила в закона

Значи това няма да има край...обясних ти:
кинетичната енергия, която има го разширява/експандира/деформира, като срещне преграда...без да е нужно да се нагрява или да се разширява примерно с тула пайп експандер /дето ти показах/ за сметка на мускулна енергия на човек,който върти ръчка.

И понеже няма да спреш с едно и също питане стотин пъти на което му се отговаря пак стотин пъти... затова заключвам темите...заприличват на развалени грамофони плочи...циу циу циу едно и също с дни

Както и в едно реално дело съдията решава като чуе аргументите...ама НЯМА да търпи едни аргументи да слуша 40000 пъти...

Тоест ако бяхме адвокати в онази тема съдията ще веме моята страна и страната на Минаващия...а на тебе и на Тодор ще наложи глоба за хулиганско поведение в съда и това е... :tu:

ubboto написа:
Не става ясно кой/ какво ГОразширява този проектил при проникване. За протокола, основната форма/вече говоря като филолог... на словоформата СЕ , е възвратното лично местоимение СЕБЕ СИ. Кратката форма СЕ във винителен падеж се използва като частица за образуването на ВЪЗВРАТНИ ГЛАГОЛИ.

И с така формулираното... СЕ РАЗШИРЯВА… не става ясно глаголното лице, или в нашия случай ПРОЕКТИЛЪТ... субект или обект на действието се явява?! Тоест, за да имаме ДЕФОРМАЦИЯ, куршумът трябва да се явява СУБЕКТ НА ДЕЙСТВИЕТО - къде тогава е ОБЕКТЪТ?! Посочи ми го в закона, ако обичаш!


Погледни се какво изтрих в другата тема...до какви висини може да стигнеш...за такова разтакаване и размиване на смисъла може и да те арестуват в съдебна зала...заеби мен, това няма да търпи никой съдия...

ебати трактата извъртя... "куршума, глагола и обекта на субекта" :DD ъъъ последния да затвори вратата...

изтрих го понеже те уважавам да не се срамуваш от тва горе...ама тука продължаваш та хак да ти е


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 14 Май 2019, 09:11       Заглавие:  Re: За хората и законите – четиво забранено за юристи
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Offline

Регистриран на: 30 Авг 2016, 13:23
Мнения: 2673
Poseidon написа:
Обаче темата е силно извън тематичността на Форума...ЯК компромис е...


Аз не страдам от чувство за величие. Имаш/те свободата да триеш/те всичко което напиша. Живота ме е научил, че като анализирам нещо трябва да сменя гледната си точка няколко пъти. Няма как да говорим за НК и други закони, които касаят оръжията без да имаме общата картинка т.е. всички закони. Тези сътворени от нашия парламент, тези наложени ни отвън по силата на международни договори и тези, които сме принудени да спазваме защото сме червеи. Примерно ембаргото срещу Иран, Сирия и т.н. .без санкцията на ООН.

Poseidon написа:
Всичко ТОВА НОВИЯ Закон се прие от ГЕРБ и Патриотите...нека да го отбележим

Виж сега ако трябва да ги хвалим публично ОК. Дълбоко съм щастлиФ от факта че десятъка го има вече 10 години, в противен случай заплатата ми е минус 600-700 лв. надолу.

Та целта ми е хората да осъзнаят, че нещата са много по-дълбоки! Човешките отношения, като цяло, са като политиката, пълни с мърсотия. Та да сложиш някакъв ред в тая помия си е сложна задача.

Давам пример. Всички се радват като чуят солидарна здравна система, солидарна пенсионна система, солидарно общество.

Звучи много яко защото не знаете какво е солидарност! Веднага давам пример. Как аз научих какво е солидарност?

Кака Х тегли кредит от 5000 лв. води 5-ма поръчители двама от които са моите Родител1 и Родител2. Те знаят че Х не е читава, но нали е рода далечна - подписват. Като си викат то ние сме 5-ма по 1000 лв. на човек, все някак ще ги върнем. Това по време на 200 лв. пенсия и 180 лв. заплата.

1. Грешка - един кредит не е 5000 лв, а е 5000 + договорената лихва особено, ако стане предсрочно изискуем. Сега Майчето нещо ги натисна заради ЕС но не ги следя.
2. Грешка - 5 солидарни поръчители които гарантират кредита в целия му размер въобще не значи, че всеки отговаря за 1/5 от кредита.

Ето имаме едно солидарно общество от 5 човека.

Какво стана на практика. Кака Х не върна и една вноска и съответно след 3 месеца банката започна поръчителите по азбучен ред. Родител1 започва с буквата „В“ и беше осъден. На въпроса към банката и ЧСИ защо е осъден само един поръчител, а не всички отговора беше. Защото е СОЛИДАРЕН ПОРЪЧИТЕЛ с останалите 4 и отговаря солидарно за целия размер на дълга в едно с законовата лихва + разходите на ЧСИ, които бяха 80 лв. на всяка вноска. В резултат родител едно никога не видя пълния си размер на пенсията. Изплащането продължи къде 11 години.

Ами ако това не ви е достатъчно продължавайте да се радвате на солидарното общество. Този житейски урок е христоматиен за човешките отношение. Останалите 4-ма поръчители просто плеснаха с ръце усмихнаха се на Родител1 и му казаха ахааа дерзай ние сме солидарни с тебе.

На практика има дълбоко разминаване в очакванията на хората от законите и правилата по които им се налага да живеят. Сега дали това е перверзия някаква или си е в реда на нещата да ти убият детето на пешеходна пътека и да гледаш убиеца му свободен, както спомена Росен ами много сложно.

Но за десерт съм оставил защо трябва да има отнемане на живот на говедо и защо това не е наказание по смисъла на закона и международните ни задължения.


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 14 Май 2019, 09:31       Заглавие:  Re: За хората и законите – четиво забранено за юристи
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар
Offline

Регистриран на: 14 Май 2007, 10:41
Мнения: 11223
b5202s написа:
Имаш/те свободата да триеш/те всичко което напиша.

Много е тежко да изтриеш нещо писано от друг човек.....да цензурираш и да си обективен...намесата трябва да е минимална, точна ненатрапчива и заслужена...трява да е наистина мазало и неадекватно мнението за да се цензурира.
Но няма начин то е като в държавата заради реда се налага да се решава такава сложна задача като в долния цитат...
b5202s написа:
Човешките отношения, като цяло, са като политиката, пълни с мърсотия. Та да сложиш някакъв ред в тая помия си е сложна задача.


b5202s написа:
Та целта ми е хората да осъзнаят, че нещата са много по-дълбоки!

Това е ок...затова и темата остана...въпреки че е брутално нарушение на Правилата...и ще се наложи да се заключи...и ще остане да се чете и осъзнава...


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 14 Май 2019, 09:51       Заглавие:  Re: За хората и законите – четиво забранено за юристи
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар
Offline

Регистриран на: 14 Май 2007, 10:41
Мнения: 11223
b5202s написа:
Но за десерт съм оставил защо трябва да има отнемане на живот на говедо и защо това не е наказание по смисъла на закона и международните ни задължения.


А ето това вече е чисто правна материя... Сложно е ако нямаш образование по темата...ти залиташ в емоции...нормално:
-Ако майка ми я нападнел някой ако сестра ми ...

Ми добре бе мен...кой ше те спре да мъстиш? намираш го и след 2те години които ще получи за убйство и го одираш жив...след това ти влизаш за 1,5г и това е...

това горе е софистика...разбираш ме...
просто трябват по тежки присъди и повечко пандизи...
престъпление е ЯВЛЕНИЕТО 14 излежани присъди :shock: това означава МАЛОУМЕН ЗАКОН...
след 5та присъда ти не си за това общество...а си за друго обшщество с пранги и решетки...ше те храниме и издържаме иначе требва да те газиме с пикап и стреляме с пищов...

Та ла/оярите това трябва да го променят! Ако трябва под натиск !!!

А иначе има си сериозни изследвания по тази част...два съседни щата - един има , а друг няма смъртна присъда...
Оказва се че смъртната присъда не е превенция и не спира бродягите...криминогенната обстановка е еднаква в тези два щата...

и затова смисъла на лишаването от живот се губи на съвременната европска Правна "наука"...
...това е така от обща култура...иначе има задълбочени четива по темата


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 14 Май 2019, 10:04       Заглавие:  Re: За хората и законите – четиво забранено за юристи
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Аватар
Offline

Регистриран на: 14 Май 2007, 10:41
Мнения: 11223
b5202s написа:
Кака Х не върна и една вноска и съответно след 3 месеца банката започна поръчителите по азбучен ред. Родител1 започва с буквата „В“ и беше осъден.
В резултат родител едно никога не видя пълния си размер на пенсията. Изплащането продължи къде 11 години.

Аз само да питам...защо не й ебахте майката на кака Х по друг начин?...станалото станало...осъдени сте плащате...точка.
Ми раздайте своя справедливост...иначе си търпете де...
Онова за пешеходната пътека и детето също!!! АКО ИМА Умисъл...е друго...и там вече ...нали...да не се повтарям..
.а иначе всеки кара кола не дай БОГ може да удари дете...и кво ако е някой друг ЩЕ ГО БЕСИМЕ! Ако ми се случи на мен ...не дай Боже...кво? да се самоубия ли?


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 14 Май 2019, 10:33       Заглавие:  Re: За хората и законите – четиво забранено за юристи
 
Стрелец
Стрелец
Offline

Регистриран на: 12 Ное 2018, 14:01
Мнения: 45
Като говорим за Щатите и закони по света, ако искаш разрешително за оръжие (скрито, явно, ловно ......) за около 5 минутки те проверяват дали си съден за криминални деяния, наркотици, пиянства и може да ти дадат отказ в магазина да си купиш, но това не включва пътни инциденти, като ПТП или си блъснал пешеходец поради нещастно стечение на обстоятелствата.


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 14 Май 2019, 10:50       Заглавие:  Re: За хората и законите – четиво забранено за юристи
 
Оръжеен гуру
Оръжеен гуру
Offline

Регистриран на: 30 Авг 2016, 13:23
Мнения: 2673
Poseidon написа:
Аз само да питам...защо не й ебахте майката на кака Х по друг начин?


Защото умрял пари не връща или защото не можеш да събуеш на босия цървулите, и най-вече защото човек не става поръчител на непознати малко или много са някакви близки хора.

В интерес на истината и тогава имаше фирми, които обещаваха събирането на вземането. Взеха аванс намериха я в една кошара в планината станала пастирка. Взела заема за бизнес на сина. Той взел парите и заминал на слънчев бряг, други мутри взели жилището защото и други хора завлекал.

Като осъзнаеш че и да го пребиеш и да го убиеш все тая някак си яда ти минава. Важното в тази история е другото Солидарността и 80 лв. за ЧСИ-то на месец в продължение на 11 години.
Като чуя солидарност и се хващам за кобура PDT_Armataz_01_22 . За това и БСП са ме загубили завинаги и всички дето искат солидарно общество аз пък не искам не ме кефи.


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Непрочетено мнение Публикувано на: 14 Май 2019, 10:57       Заглавие:  Re: За хората и законите – четиво забранено за юристи
 
Стрелец
Стрелец
Offline

Регистриран на: 12 Ное 2018, 14:01
Мнения: 45
Солидарност? Плащаш здравни осигуровки като малоумен еле пък аз дето се водя самоосигуряващ се и за мен вноските са Х3 ама като отида в болница не дай си боже, приемната е фрашкана с мургави събратя всичките спешни случаи дето не са дали стотинка, но иначе са готови да палят ферми ......... Социалната държава създава мързеливци и престъпници.


 
Върнете се в началото
  Профил Започни разговор  
 
  Сподели темата във Facebook
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 31 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 37 госта



 
Иди на:  

Powered by phpBB © 2020 TheGunMan
This forum is operated and maintened by Stanislav Georgiev - Owner/Administrator, Jordan Cholakov - Adminstrator/Editor and Rossen Hristov - Graphic Designer/Potographer